Sevärdheter i Treviso

Treviso är en trevlig stad att flanera i. Speciellt i de historiska delarna är det ett nöje att gå omkring i de smala gränderna. Treviso är inringad av en stadsmur och vatten är ett viktigt inslag i stadsbilden. Runt staden finns dessutom vallgrav och kanaler.

Turistinformation

Turistbyrån ligger i på lilla Piazza Monte di Pietà, strax bakom Piazza dei Signori. Turistbyrån tillhandahåller bland annat stadskartor med förslag på promenader runt Trevisos vattenvägar. Som vanligt i Italien, är turistbyrån vanligtvis stängd vid lunchtid (öppnar igen kl. 14.00).

tits fountain' in treviso, photo régine debatty

Museer

Museo di Santa Caterina inryms i en byggnad som tidigare varit både kyrka och kloster, numera ett stadsmuseum med konst och historia. Här finns bland annat medeltida fresker och en omfattande samling med fynd från arkeologiska utgrävningar. Museets konstsamling omfattar både konst från modern tid och historiska målningar.

Dagsutflykter

Venedig

Ett av världens mest välkända resmål behöver knappast någon närmare presentation. Treviso har täta tåg- och bussförbindelser med Venedig. Tågalternativet är både snabbare och billigare. Med bussen tar det ungefär en timme om trafiken flyter på.

Gardasjön

Från Treviso är det smidigt att ta tåget till Italiens största sjö. Naturligtvis kan man köra själv men då blir det många timmar i bilen.

Riviera del Brenta

Hyr en cykel och ta en skön cykeltur längs vägen med de palladiska villorna vid floden Brenta.

Treviso, photo Christine und Hagen Graf

Padua/Vicenza/Verona

Padua ligger ungefär 4 mil väster om Venedig. Med tåget är man där på knappt en timme. Här finns bland annat de äldsta botaniska trädgårdarna i världen. Till Vicenza tar det också en timme med tåg och till Verona ungefär det dubbla.

Cortina d’Ampezzo

Kör ett par timmar norrut för att komma en bra bit upp i bergen. Cortina d’Ampezzo är en fin liten alpin stad som faktiskt var värd för 1956 vinterspel.

Fiume Sile

Parco Naturale Regionale del fiume Sile är ett skyddat naturområde som sträcker sig längs floden Sile. Ta bussen från centralstationen i Treviso (nummer 5 mot S. Cristina, hållplatsen heter S. Maria del Sile).

Cappuccino diary: Treviso, photo 7th Groove

Väderprognos

Idag 22 Jun 23 Jun 24 Jun
32/20 °C
24/15 °C
24/17 °C
24/16 °C