Resa till Treviso

Flyg

Treviso flygplats (italienska: Aeroporto di Treviso-Sant’Angelo) är belägen ungefär 2 mil sydväst om stadskärnan i Treviso. Vissa flygbolag hänvisar till flygplatsen som Venedig Treviso, eftersom Venedig ligger på ungefär 2,5 mils avstånd. Ett alternativ till Treviso flygplats kan vara att flyga till Pula på den kroatiska sidan och ta bussen över gränsen via Trieste.

Ryanair = 12 Euros return flight, photo Ferad Zyulkyarov

Transfer

Om du ska från Treviso flygplats till tågstationen så ska du ta bussen som går till Treviso Centrale. Många väljer också på att hyra bil. Bland hyrbilsföretagen med kontor på flygplatsen finns bland andra AutoEuropa, Avis, Europcar, Hertz, Sixt, Budget och Easycar. Privattransfer med minibuss är ett smidigt alternativ för stora familjer, golfsällskap etc. Från Treviso flygplats finns möjlighet att förboka privat transfer till Verona och Venedig.

Tåg

Treviso är på den linje som förbinder Venezia med Udine. Stadskärnan och dess hjärta, Piazza dei Signori, ligger knappt 10 minuter till fots från järnvägsstationen. Från stationen in till centrum är det bara att följa skyltarna Centro.

Bil

Motorvägarna A4 (Torino-Milano-Venezia-Trieste) och A13 (Bologna-Padova) passerar Treviso. Till Venedig kör man förslagsvis via Terraglio på väg SS13 som kännetecknas av ett vackert landskap och chans att se vackra gamla villor (ofta lite hemlighetsfullt dolda bakom grönska). Som turist är det bäst att försöka undvika att köra inne i centrala Treviso. Många gator är enkelriktade och tempot kan vara stressande vid rusningstrafik.

112-1239_IMG, photo Josh Petersen

Väderprognos

Idag 22 Jun 23 Jun 24 Jun
32/20 °C
24/15 °C
24/17 °C
24/16 °C